Van Doren Engineers vertelt geen sprookjes - Van Doren Engineers

NIEUWS

Van Doren Engineers vertelt geen sprookjes

Seminar ‘MES in uw productiebedrijf, lust of last?’ groot succes

Op maandag 18 oktober organiseerde Van Doren Engineers – in samenwerking met de stichting ISA Europe en de productiebedrijven Groentehof BV en Outokumpu LDM – in het Efteling Hotel in Kaatsheuvel het seminar ‘MES in uw productiebedrijf, lust of last?’. Een bijzonder geslaagde ochtend, waaraan in totaal 45 mensen deelnamen. Velen van hen grepen de daaropvolgende middag aan om – samen met hun gezin – de door van Doren Engineers beschikbaar gestelde Efteling-vrijkaartjes te verzilveren.

 

Sprekers

Jos van Doren verzorgde het welkomstwoord, waarna Pieter van de Klooster, directeur van ISA Europe, uiteenzette hoe zijn organisatie productiebedrijven van dienst kan zijn. De stichting herleidt heldere standaarden uit ‘best practices’ en geeft bovendien trainingen om deze optimaal in te zetten. Daarna was het de beurt aan Geert van Lieshout, projectleider bij Groentehof BV, die inzicht verschafte in het proces van KPI’s vaststellen, het inzichtelijk maken hiervan via techniek en het op die manier optimaliseren van de productieomgeving.

 

Inzicht dankzij MES

Na de pauze ging Roger Heugen, MES-consultant bij Van Doren Engineers, verder in op het centrale thema. Hij gaf aan dat het beschikbaar stellen van relevante informatie op de juiste plekken binnen de productieomgeving cruciaal is, en dat de internationale standaard ISA-95 daarbij van grote waarde kan zijn. De laatste spreker was Peter van Ingen, manager Productie en Techniek bij Outukumpu LDM, dat halffabricaten uit koperlegeringen produceert. Hij legde uit hoe de organisatie MES wil inzetten om inzicht te krijgen in energieverbruik en zo de kostprijs van haar producten doeltreffend te beheersen.

 

Positieve reacties

Van Doren Engineers kijkt terug op een mooie en succesvolle dag. We kregen uiterst positieve reacties van deelnemers uit de zaal én van de meegereisde gezinnen, die een leuke dag beleefden in de Efteling.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties