Van Doren Engineers loopt voorop in snelle servotechniek - Van Doren Engineers
Gepubliceerd:

NIEUWS

Van Doren Engineers loopt voorop in snelle servotechniek

SEW, een wereldspeler op het gebied van aandrijftechniek, heeft een nieuwe servogeneratie ontwikkeld: de MoviAxis. Van Doren Engineers is een van de eerste system integrators in Nederland die de MoviAxis in de praktijk hebben toegepast. Paul Schippers, applicatie- en software-engineer bij Van Doren Engineers, geeft uitleg.

 

MoviAxis onderscheidt zich sterk van andere regelaars. Ten opzichte van zijn voorganger, de MoviDrive, beschikt de MoviAxis bijvoorbeeld over vijf keer meer rekenkracht. “En ook de modulaire opbouw is een voordeel”, vertelt Paul Schippers. “Je begint met een zogenaamde mastermodule; het ’brein’ van het meerassige servosysteem. Daarnaast zijn er de assenmodules voor het aansturen van één tot maximaal drie motoren met een eigen parameterset. Deze assenmodules zijn voorzien van extra slots om optionele kaarten voor aanvullende functionaliteiten toe te voegen en worden gevoed met een voedingsmodule. Het systeem is snel en efficiënt op te bouwen.”

 

Multimotion en Kinematics
“Bij de eerste implementatie hebben we MoviAxis ingezet in combinatie met twee softwarepakketten”, vervolgt Paul Schippers. “Allereerst Multimotion, dat ervoor zorgt dat motoren synchroon lopen. Een voorbeeld van een toepassing van dit systeem is een lopende band met een hakker die chocolade op de band in stukjes hakt. Dankzij Multimotion lopen de hakmachine en de band altijd perfect synchroon, zodat de stukken chocolade steeds precies even groot zijn. Bij een ander deel van deze machine hebben we het Kinematicspakket ingezet. Dit pakket stuurt motoren aan om binnen een assenstelsel te bewegen, waardoor je basisvormen zoals cirkels en lijnen kunt uitzetten.”

 

Vooroplopen
Van Doren Engineers is als een van de eerste system integrators in Nederland bekend met de mogelijkheden en implementatie van MoviAxis in combinatie met Multimotion en Kinematics. “Daarmee lopen we voorop op het gebied van snelle servotoepassingen”, aldus Paul Schippers. “We hebben niet voor niets een speciale training bij SEW gevolgd om vertrouwd te raken met de uitgebreide mogelijkheden van deze systemen. Alle kennis is ondertussen in huis. We weten precies hoe we dit unieke systeem kunnen vertalen naar een perfecte oplossing voor de klant, die bovendien mogelijkheden biedt voor toekomstige uitbreidingen.”

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties