Starcker staat nóg sterker met toevoeging Van Lente - Van Doren Engineers
Gepubliceerd:

NIEUWS

Starcker staat nóg sterker met toevoeging Van Lente

Al jaren is er binnen de food- en farmaceutische sector grote behoefte aan één partner die alle technische kennis in huis heeft. Reden voor Van Doren Engineers om samen met Flowfirm ruim twee jaar geleden Starcker in het leven te roepen. Een gouden greep; tal van organisaties bouwen op onze integrale, multidisciplinaire en duurzame oplossingen. En door de krachtenbundeling tussen Van Doren Engineers en Van Lente Systeemintegratie staan we nóg sterker. Het project dat we recent startten bij een gerenommeerde fabrikant uit de Achterhoek is daar een mooi voorbeeld van.

 

Kansen voor de toekomst

Voor de realisatie van een nieuwe productielocatie zocht een bekende speler in de voedingsmiddelenindustrie één vaste partner die zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige expertise in huis had. Onder de vlag van Starcker voerden medewerkers van Flowfirm en Van Doren Engineers eerder al succesvolle projecten uit voor deze opdrachtgever, maar dan op andere locaties in Nederland. Het was dan ook niet verrassend dat de fabrikant Starcker benaderde voor het nieuwe project.

 

Bij deze nieuwe opdracht was het logischer om Van Lente Systeemintegratie naar voren te schuiven voor Starcker in plaats van Van Doren. “Vanwege eerdere projecten kennen wij de productielocatie van de klant in de Achterhoek door en door”, vertelt Willy Kregting van Van Lente. Hij is er blij mee dat zijn organisatie door de krachtenbundeling met Van Doren onderdeel kan zijn van Starcker. “Ik merk dat onze klanten ook steeds vaker om een partner vragen die alle technische expertise onder één dak heeft. Door bij Starcker aan te sluiten, hebben we een mooi antwoord op die toenemende vraag.”

 

Bouwteamconstructie

Begin dit jaar was de aftrap van het nieuwe project in Gelderland. Hier realiseert Starcker een nieuwe locatie voor de productie van een ingrediënt voor sportdranken. “Het gaat om een uitbreiding op de huidige productieomgeving die zo’n zeven jaar geleden is gebouwd”, aldus Roy Emonds. Hij is namens Flowfirm als project-engineer actief voor Starcker. “De fabriek draait zo goed dat er een nieuwe productielijn bijkomt om hetzelfde ingrediënt te produceren. Het is een uitgebreide scope; van de productleidingen en aanpassingen aan bestaande installaties tot het elektrotechnisch aansluiten van de productielijn.” Het project gaat volgens een bouwteamconstructie. Roy en Willy: “Daarbij werken we niet volgens een vooraf uitgewerkt ontwerp, maar komen we juist samen met onze klant tot de beste oplossingen. Meedenken aan de voorkant doen we graag.”

 

Intensieve samenwerking

De engineeringsfase voor het project is nu in volle gang. “Daarbij richt Flowfirm zich vanzelfsprekend op het werktuigbouwkundige deel en wij op het elektrotechnische deel. Wel werken we samen in dezelfde digitale omgeving en komen we op vaste momenten in de week bij elkaar”, legt Willy uit. “Uiteindelijk wordt die samenwerking na de engineeringsfase alleen maar intensiever”, voegt Roy toe. “Zo komt er een projectmanager die de overall aansturing doet, plaatsen we een gezamenlijk containerpark op locatie en staan de voormannen werktuigbouwkunde en elektrotechniek in nauw contact met elkaar. Onze klant moet erop kunnen vertrouwen dat álle werkzaamheden goed op elkaar zijn afgestemd.”

 

Waar op dit moment zes mensen van Van Lente en Flowfirm aan het project werken, neemt dit in de uitvoeringsfase toe naar zo’n 35 mensen. Het totale project is naar verwachting in 2025 afgerond.

Neem gerust contact op

Meer weten over Starcker? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@starcker.nl of 088 – 00 89 599.

 

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties