Samen aan de slag voor de recyclingbranche - Van Doren Engineers
Gepubliceerd:

NIEUWS

Samen aan de slag voor de recyclingbranche

Het beste van diverse werelden samenbrengen, zodat we kunnen meegroeien met onze klanten. Dat is het uitgangspunt van de krachtenbundeling tussen Van Doren Engineers, Duim techniek en Van Lente Systeemintegratie. Stap voor stap krijgt de onderlinge samenwerking steeds meer vorm. Dat zie je duidelijk bij de projecten die onze collega’s van Duim techniek en Van Doren Engineers samen over de grens bij twee afvalverwerkingsbedrijven in België uitvoerden.

 

Ultramoderne installatie

De complete besturing van een nieuwe afvalsorteerinstallatie, geschikt voor de verwerking van bouw-, sloop- en huishoudelijk afval. Dit project bij een toonaangevend bedrijf in Gent rondden we eind vorig jaar af. Een flinke klus; de installatie staat in een hal van maar liefst 20.000 vierkante meter. Ook bij een ander afvalverwerkingsbedrijf in België realiseerde een team met collega’s van Duim techniek en Van Doren Engineers de besturing van een soortgelijke installatie om bouw- en sloopafval te sorteren. Dit project is momenteel in de testfase.

 

Albart van den Brink (Duim techniek) was als supervisor betrokken bij beide projecten. Daarbij nam de montagefase in Gent zo’n acht weken in beslag. “In die periode gebeurt er veel in zo’n fabriek, van het bevestigen van kabelgoten en het trekken van kabels tot het aanleggen van noodstoppen en verlichting. Uiteindelijk ontstaat er een ultramoderne installatie zodat de klant de vele materialen waaruit een afvalstroom bestaat een nieuw leven kan geven. Iedereen kent wel de containers waarmee bouwafval wordt afgevoerd. Al dit materiaal gaat naar een afvalverwerkingsbedrijf, waar het met een kraan grof wordt gesorteerd. De rest komt via een shredder in de afvalsorteerinstallatie terecht.”

 

Collega’s Nico Jansen (l) en Albart van den Brink (r) van Duim techniek

 

Verschillen overbruggen

Gemiddeld waren er in Gent ongeveer vijf medewerkers van Duim techniek en Van Doren Engineers aan het werk. “Het was een van de eerste projecten waarin de samenwerking tussen beide organisaties echt vorm kreeg”, vertelt Albart. “Dat betekende dat er best wat verschillen overbrugd moesten worden, omdat ieder bedrijf nou eenmaal andere processen kent. Dat was niet altijd gemakkelijk. Maar als ik dan een hoofdmonteur van Van Doren Engineers met een glimlach zie rondlopen op de werkvloer, dan word ik daar ook blij van. Als ik of de uitvoerder er niet waren, dan nam hij de coördinerende taken van ons over, zoals het aansturen van de kabeltrekfirma. Dat werkte heel prettig. Wat ik ook mooi vond, is dat hij speciaal terugkwam naar Gent om zijn werk aan een leerling-monteur te tonen! Daar gaat het uiteindelijk om, dat mensen hun werk met plezier uitvoeren. Dan komt zo’n samenwerking vanzelf op gang.”

 

Neem gerust contact op

Meer weten over Duim techniek of Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@vandoren.nl of 0492 – 747500.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties