MOMS Market Research Insights - Van Doren Engineers
Gepubliceerd:

NIEUWS

Inspelen op uitdagingen en trends met marktonderzoek MOMS


Een grote wens van veel productiebedrijven? Een flexibele productie om snel en gemakkelijk om te gaan met gevarieerde klantwensen, mogelijke tegenslagen in de planning, actuele ontwikkelingen en trends. Het is een van de belangrijkste conclusies uit het omvangrijke marktonderzoek dat we onlangs uitvoerden over Manufacturing Operations Management Systems (MOMS). We gebruiken de resultaten om onze eigen diensten rondom productie-ICT verder te optimaliseren.

Waar hebben klanten precies behoefte aan als het gaat om productie-ICT? Welke uitdagingen en trends spelen er nu en in de toekomst? En hoe kunnen we daar het beste op inspelen? Het zijn de vragen die centraal stonden in het marktonderzoek MOMS. “We willen onze klanten graag zo goed mogelijk begrijpen, zodat we onze diensten rondom productieprocessen en digitalisering optimaal kunnen afstemmen op hun wensen. Dit onderzoek helpt daar enorm bij”, vertelt Robbert Boot, manufacturing IT-consultant bij Van Doren Engineers.

 

Download whitepaper

Benieuwd naar het onderzoek? Download hier ons whitepaper.

 

Diensten optimaliseren

Het marktonderzoek MOMS bestond uit een kwantitatief en kwalitatief deel. Robbert: “Naast uitgebreid literatuuronderzoek hielden we de afgelopen tijd interviews met gerenommeerde experts over de hele wereld in het kennisdomein MOMS, zoals Dennis Brandl en Bianca Scholten. Ook stuurden we een enquête naar bedrijven, waarbij we kozen voor zowel klanten als niet-klanten. We vroegen bijvoorbeeld naar de grootste uitdagingen in organisaties en naar welke technieken en systemen de voorkeur uitgaat. Meer dan veertig bedrijven vulden de enquête in.

 

Max Klaversma, business engineer bij Van Doren Engineers was ook betrokken bij het marktonderzoek. Max: “De resultaten zijn samen met de conclusies uit het literatuuronderzoek en de interviews met experts gebundeld in een rapport. Dat delen we met de bedrijven die betrokken waren bij het onderzoek. Ook gebruiken we de resultaten om onze eigen diensten toekomstbestendiger te maken”.

Een van de conclusies uit het marktonderzoek, gebaseerd op de enquête die onder meer dan veertig bedrijven is afgenomen.

 

Nog vragen?

Neem contact op met Robbert Boot via 06 – 13 14 48 76 of robbert.boot@vandoren.nl

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties