Mini-DCS ook interessant voor kleinschalige procesinstallaties - Van Doren Engineers

NIEUWS

Mini-DCS ook interessant voor kleinschalige procesinstallaties

 

Nadelen
Er zijn een paar factoren die mogelijk een bezwaar zijn bij de keuze voor een mini-DCS. Zo is het een feit dat een mini-DCS in eerste instantie hogere investeringskosten met zich meebrengt. De praktijk leert namelijk dat het meer tijd kost om de wensen van de klant te vertalen, omdat ze in een bepaald format moeten passen. Daarnaast is een mini-DCS geen aanrader als het om machinebesturingen gaat, omdat de cyclustijd in het secondengebied ligt. Bij een SCADA- en PLC-oplossing is een cyclustijd in het millisecondengebied mogelijk.

 

Voordelen
Niettemin stelt een mini-DCS hier een aantal aansprekende voordelen tegenover. Zo biedt een mini-DCS, bijvoorbeeld Siemens PCS7 of Sattline van ABB, uitgebreide library’s met tal van standaardmeldingen, -visualisaties en –koppelingen. Daardoor hoeft een programmeur die niet opnieuw en op maat te ontwikkelen. En hoewel de initiële investeringskosten hoger zijn, liggen de integrale kosten van een mini-DCS wel beduidend lager dan bij een combinatie van SCADA en PLC. Daarnaast biedt een mini-DCS een overzichtelijke grafische voorstelling van het hele programma. En wanneer het systeem eenmaal operationeel is, komt er nog een groot voordeel naar voren. Want als er onderhoud nodig is of een defect optreedt aan de installatie, hebben de servicemonteurs of -engineers veel beter inzicht in wat de programmatuur doet en waar het probleem precies zit. Je ziet niet langer dát er een defect is, maar ook wáár er een defect is.

 

Advies
Ook voor kleinere procesinstallaties is een mini-DCS dus zeker het overwegen waard. Wat de beste oplossing voor uw specifieke situatie is, hangt af van meerdere factoren. Van Doren Engineers heeft jarenlange ervaring met de automatisering van procesinstallaties, en die zetten we graag voor u in. Voor een doordacht advies bent u bij ons dan ook op de juiste plek.

 

Mocht u vragen hebben of heeft u verdere interesse in onze mogelijkhden met Eplan P8, dan kunt u contact opnemen met één van onderstaande personen:

Boekel
Contactpersoon: Jos van Doren
Telefoon: 0492 – 323520
Beringe
Contactpersoon: Paul Krantzen
Telefoon: 0492 – 370032
Breda
Contactpersoon: Joost Botman
Telefoon: 0492 – 370030

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties