Materiaalschaarste vraagt om vooruitziende blik - Van Doren Engineers

NIEUWS

Materiaalschaarste vraagt om vooruitziende blik

Van chips tot kunststof: door de coronacrisis kampen we met een fors tekort aan materialen die we toepassen in projecten. “Helaas ziet het er niet naar uit dat deze situatie binnenkort verbetert”, vertelt Erik van Berlo, teammanager panelenbouw bij Van Doren Engineers. “We verwachten dat het zeker dit jaar en misschien nog wel langer duurt voordat de levering van componenten weer als vanouds is. Hierbij vinden we het belangrijk om ons hier zo goed mogelijk tegen te wapenen en proactief te handelen richting klanten. Zo adviseren we onze klanten om qua projectplanning zo ver mogelijk vooruit te kijken.”

Een orderbevestiging en geen levering. Een orderbevestiging zonder leverdatum. Geen orderbevestiging. Het internet afspeuren naar alternatieve leveranciers. Re-engineering naar andere merken die wél leverbaar zijn. Erik van Berlo maakte het de voorbije periode allemaal mee. “De pandemie heeft onze supply chain helaas behoorlijk verstoord. Het gevolg is dat projecten erg lastig te plannen zijn en er extra inspanningen nodig zijn om de supply chain goed te managen. Terwijl door het vlotte economisch herstel het aantal nieuwe projecten alleen maar is toegenomen. We hebben daarom binnen Van Doren Engineers een werkgroep in het leven geroepen met operationeel managers en de inkoopafdeling. Hier bespreken we wekelijks de huidige situatie rondom materialen, zodat we daarop zo goed mogelijk kunnen anticiperen.”

Transparantie

Wanneer deze situatie eindigt, is volgens Erik lastig te voorspellen. “Daarom vinden we het vooral belangrijk om hierover zo transparant mogelijk te zijn en regelmatig om tafel te gaan met klanten. Zo adviseren we hen om verder vooruit te kijken en orders zeer tijdig bij ons neer te leggen, zodat we kritische componenten alvast kunnen inkopen. Alleen door nauw met elkaar samen te werken op het gebied van supply chain behalen onze klanten en wij de beste resultaten.”

Voor meer informatie over de oplopende levertijden van materialen kun je contact opnemen met Erik van Berlo via 0492 747500.

De huidige situatie, waarbij je ziet dat het aantal projecten alleen maar is toegenomen, maar waard e pandemie de supply chain behoorlijk heeft verstoord.

Neem gerust contact op

Meer weten over Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties