Krachtenbundeling met Van Lente Systeemintegratie - Van Doren Engineers

NIEUWS

Krachtenbundeling met Van Lente Systeemintegratie

Op 19 juli hebben wij de krachten gebundeld met Van Lente Systeemintegratie uit Deventer. “Elkaar ondersteunen, van elkaar leren en die ervaringen inzetten voor onze klanten: dat is de basisgedachte achter deze overname”, vertelt algemeen directeur Jos van Doren. “Een strategisch slimme zet voor beide familiebedrijven.” 

De match met Van Lente Systeemintegratie was snel gevonden. “We kennen elkaar al door en door en hebben veel overeenkomsten, zowel organisatorisch als in onze manier van denken en doen”, legt Cor de Best uit. De directeur van Van Lente Systeemintegratie ziet nog veel meer voordelen. “We versterken elkaar op geografisch en technisch vlak. Door onze krachten te bundelen, werken we verder aan ons gezamenlijk doel: niet de grootste, maar de beste systeemintegrator van Nederland worden.” 

Volop ontwikkelkansen
Van Doren Engineers en Van Lente Systeemintegratie versterken elkaar op geografisch en technisch vlak. Van Doren Engineers richt zich vanuit zeven locaties in midden en zuid Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Van Lente Systeemintegratie richt zich vanuit vier locaties in oost en noord Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en gebouwautomatisering. Het mooie is dat we als familiebedrijven veel overeenkomsten vertonen, zowel organisatorisch als in onze manier van denken en doen. “Met de samenwerking vullen we elkaar goed aan. We bedienen al deels dezelfde klantengroep, zoals opdrachtgevers uit de voedingsmiddelenindustrie. Een interessante markt waarin we samen nog volop ontwikkelkansen kunnen creëren.” 

Continuïteit en langetermijnstrategie
Van Lente Systeemintegratie behoudt haar bedrijfsnaam en blijft zelfstandig opereren met de vertrouwde teams vanuit Deventer, Reeuwijk, Groningen en binnenkort ook Nieuwleusen. Cor de Best blijft directeur en neemt plaats in de Van Doren Holding. Jos van Doren: “Wat onze klanten van de samenwerking merken? Een landelijke dekking en een toename van onze engineerings- en montagecapaciteit. Daarnaast kunnen we specialistische diensten zoals meet- en regeltechniek, productie-ICTstandaardisatie van PLC, SCADA , MES en CAD programmatuur verder door ontwikkelen. Belangrijke voorwaarden voor onze continuïteit en langetermijnstrategie binnen de procesindustrie.” De ontwikkeling sluit aan bij de joint venture Starckerdie Van Doren Engineers dit jaar samen met Flowfirm is gestart. “Door het beste van verschillende werelden samen te brengen, blijven we ons ontwikkelen. We zijn er nu op ingericht om projecten in heel Nederland en daarbuiten te realiseren. Dat is de kracht van samenwerken.”

Familiebedrijven Van Doren Engineers en Van Lente Systeemintegratie slaan de handen ineen. De krachtenbundeling biedt mooie kansen voor de toekomst. 

Neem gerust contact op

Meer weten over Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties