Krachtenbundeling met Duim techniek - Van Doren Engineers

NIEUWS

Klaar voor de toekomst door krachtenbundeling met Duim techniek

Van Doren Engineers heeft het Veenendaalse bedrijf Duim techniek, een grote speler in de recyclingtechniek, overgenomen. “Het beste van twee werelden samenbrengen, dat is het uitgangspunt”, aldus algemeen directeur Jos van Doren. “Samen staan we sterker.”

Een perfecte match. Zo omschrijven Jelle Duim en Jos van Doren de krachtenbundeling tussen Van Doren Engineers en Duim techniek. “Deze overname is een strategisch slimme zet voor beide organisaties”, legt Jos uit. “Duim techniek heeft een vooraanstaande positie in de recyclingsector, een interessante wereld waarin we samen nog volop groeikansen kunnen creëren. Daarnaast staan we voor dezelfde toekomstvragen. Projecten worden omvangrijker en complexer; er is steeds meer technische bagage nodig om het verschil te maken. Samenwerking maakt ons sterk. Eens te meer omdat onze organisaties dezelfde insteek hebben: kwalitatief hoogwaardige techniek leveren.” Eerder dit jaar besloten Van Doren Engineers en Duim techniek al samen te werken in projecten. Jos: “De positieve ervaringen van onze medewerkers sterkten ons in de opvatting dat deze krachtenbundeling een goede beslissing is.”

Toekomst waarborgen
Jelle Duim richtte Duim techniek op in 1995. Anno 2020 staat het bedrijf bekend in Nederland als dé specialist in automatiserings- en besturingssystemen en weegtechniek in de recyclingbranche. “Door fusies en overnames zijn onze klanten steeds groter en groter geworden, en daarmee ook de installaties die wij bouwen en onderhouden”, vertelt hij. “Dit vergt een andere aanpak op het gebied van projecten, planning en personeel. Bij alles wat ik doe, zoek ik naar de beste oplossing voor de medewerkers en opdrachtgevers. Om de dienstverlening die we leveren op peil te houden, de druk op mijn personeel te verlagen en de toekomst van Duim techniek te waarborgen, hebben we deze stap gezet. Geen makkelijke keuze; je vraagt je altijd af of het wel klikt. Maar ik merk aan alles dat Van Doren Engineers bij ons past. Het is een vergelijkbaar familiebedrijf met gedreven mensen die hun vak verstaan en zich betrokken voelen bij hun werk.”

Elkaar versterken
De overname is van kracht sinds 30 september 2020. Duim techniek behoudt zijn bedrijfsnaam en blijft zelfstandig opereren met het vertrouwde team vanuit Veenendaal. “De komende tijd gaan we de onderlinge wisselwerking concreet maken”, legt Jos uit. “Bijvoorbeeld op het gebied van engineering, softwareontwikkeling, planning, standaardisering, in- en uitlenen van medewerkers en de werving van personeel.”


Van Doren Engineers en het Veenendaalse bedrijf Duim techniek slaan de handen ineen.
Jos van Doren (links) en Jelle Duim zetten op 30 september hun handtekeningen onder de overnameovereenkomst.

Neem gerust contact op
Meer weten over Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties