Een project dat op rolletjes loopt - Van Doren Shared Service

NIEUWS

Een project dat op rolletjes loopt

 

Van Doren Engineers bouwt besturing achtbaan

 

Bij een achtbaan denken de meeste mensen meteen aan spanning, loopings en pretparken. Van Doren Engineers denkt echter aan de besturingskast en de bijbehorende software. Niet voor niets schakelde Vekoma, ontwikkelaar en fabrikant van de meest spectaculaire achtbanen over heel de wereld, Van Doren Engineers in om de besturing van een splinternieuwe achtbaan te bouwen.

 

In deze achtbaan van Vekoma zitten niet alleen meerdere wissels, maar ook enkele nieuwe technieken. Dat vraagt om een besturingskast die niets aan het toeval overlaat. John Beijers, vestigingsleider bij Van Doren Engineers in Beringe: “Vekoma vroeg ons om de besturingskast én de bijbehorende PLC-software op basis van het ControlLogix-platform te bouwen. Vanuit een door Vekoma gemaakte softwaredesignspecificatie schrijft onze programmeur Nick Rongen een deel van de software voor de achtbaan. En ook als Vekoma de software gaat testen, is hij daarbij.”

Dialoog met de klant

Ook de besturingskast is een klus voor Van Doren Engineers. De enorme kast is haast een attractie op zich. John Beijers licht toe: “Wij bouwen de kast volgens de strenge eisen en richtlijnen van de klant. Als wij vinden dat bepaalde wijzigingen nodig zijn, overleggen we dat met Vekoma. Zo nemen we regelmatig foto’s, die we opsturen naar de klant. Daarmee geven we niet alleen letterlijk een beeld van de voortgang, maar zoeken we ook de dialoog op. Daar wordt een product alleen maar beter van.”

 

FAT

De bouw van de kast ligt goed op schema. En dat moet ook wel. “De deadline voor dit project is keihard”, geeft John Beijers aan. “Op dit moment is een engineer van Vekoma bij Van Doren Engineers in Beringe voor een Factory Acceptance Test (FAT), waarbij hij de kast volledig naloopt en – als alles klopt – zijn goedkeuring geeft. Voor een veeleisende sector als deze ligt de lat extreem hoog. Bedenk alleen eens welke verantwoordelijkheid je draagt voor de duizenden mensen die dagelijks in de achtbaan stappen. Het spreekt vanzelf dat de kwaliteit van deze kast af moet druipen.” En hoewel de FAT nog niet helemaal afgerond is, is Vekoma al te spreken over het werk van Van Doren Engineers: “Natuurlijk wordt de kast nog uit-en-te-na gecontroleerd, maar de eerste indruk is uitstekend. Zodra je een deur opentrekt, zie je dat hier sprake is van vakmanschap.”

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties