De cloud: kansrijk voor de industrie - Van Doren Engineers

NIEUWS

De cloud biedt volop kansen voor de industrie

In de jaren negentig werd ‘het internet’ steevast op octrooischema’s weergegeven als een wolk (cloud). Daar heeft cloudcomputing zijn betekenis aan te danken, waarmee het beschikbaar stellen van hardware, software en data via het internet wordt bedoeld. We zien dat machinebouwers en productiebedrijven zich steeds meer naar de cloud bewegen. “Een logische keuze, want deze dienst biedt veel mogelijkheden”, vertelt Kevin van Doorn, teamleider engineering bij Van Doren Engineers. “Zo merken we dat functionaliteiten steeds makkelijker toepasbaar worden.”

Hoewel er meerdere cloudaanbieders op de markt zijn, werken we bij Van Doren Engineers bewust met Microsoft Azure om projecten bij klanten in goede banen te leiden. Kevin: “Veel van onze leveranciers werken met Microsoft. Daarnaast komt deze aanbieder met goede oplossingen voor vraagstukken die in de industrie spelen. We zijn zelf sinds dit jaar Microsoft Gold Partner. Ook leiden we steeds meer collega’s op. Zo verspreiden we de Microsoft-kennis over de hele organisatie.”

Praktische toepassingen

Snelle levering van innovatieve functies, kostenreductie, schaalbaarheid: het zijn enkele voordelen van werken in de cloud. Kevin: “Daarnaast kunnen we vrij gemakkelijk praktische toepassingen realiseren die machinebouwers en productiebedrijven vooruithelpen. Bijvoorbeeld door machinedata te verrijken met gegevens uit de kantooromgeving om de productieplanning te optimaliseren. Of te zorgen dat belangrijke alarmen op een handige manier worden gemeld aan machine-operators. We merken dat daar veel behoefte aan is.”

Van melding tot chatbot

Een mooi voorbeeld is het project dat projectleider Danny Joseph en lead software-engineer Jeroen Schrijnwerkers dit jaar namens Van Doren Engineers voor VP-Systems uitvoerden. “Voor deze organisatie leverden we de besturing van een mestverwaardingsinstallatie”, aldus Kevin. “Een onderdeel van dit project is het doorsturen van alarmen. De installatie draait 24/7, waardoor de klant graag wil dat eventuele alarmen via de telefoon aan de dienstdoende operator worden gemeld. Extra mooi is dat de operator via een chatbot extra informatie kan opvragen, bijvoorbeeld hoe er op een eerder alarm is gereageerd. Hierdoor kan de medewerker snel en adequaat op storingen reageren.” De afbeelding en het technische bijschrift geven meer informatie over de toepassing. “Deze functie kun je ook moeiteloos op andere werksituaties toepassen”, legt Kevin uit. “Denk aan een melding dat er onderhoud aan de machine nodig is. Het lijkt misschien een relatief kleine toepassing via de cloud, maar het is enorm waardevol.”

Een toelichting op het project voor VP-Systems, waarbij een function app wordt gebruikt met twee HTTP-triggered functions. Deze app draait op het consumption plan. Hierbij is de functie ‘SendMessage’ een abstractie op de Telegram API, waarbij gebruik wordt gemaakt van de endpoints om tekstberichten te sturen. De functie ‘HandleUpdate’ staat geregistreerd als webhook bij Telegram. Op het moment dat een gebruiker een bericht naar de chatbot stuurt, wordt dit bericht doorgestuurd naar de ‘HandleUpdate’. Deze functie reageert vervolgens met de correcte response.

 

Neem gerust contact op

Wil je meer informatie over de cloudoplossingen met behulp van Microsoft Azure? Neem contact op met Kevin van Doorn via 0492 747530.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties