Cybersecurity: mix van techniek en gedrag - Van Doren Engineers

NIEUWS

Cybersecurity: mix van techniek en gedrag

Gijzeling door ransomware, de uitschakeling van machines na een hack, de diefstal van data: de gevolgen van een cyberaanval kunnen immens zijn voor organisaties. “De ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit volgen zich in hoog tempo op. Iedere organisatie kan getroffen worden. Daarom is het een must om je cybersecurity op orde te hebben”, vertelt Roger Heugen, technisch directeur van Van Doren Engineers. “Daarin kunnen wij richting klanten een belangrijke rol spelen.”

Met cybersecurity worden alle maatregelen bedoeld die worden genomen om programma’s, computers en netwerken te beschermen tegen digitale criminaliteit. Roger: “Het thema staat hoog op onze agenda, zowel in projecten voor klanten als in onze interne processen. Zo zijn we sinds dit jaar onderdeel van de stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport, waarbij we met andere organisaties in de hightech- en maakindustrie de handen ineenslaan om ons te wapenen tegen cybercriminaliteit. Ook starten we dit jaar met het certificeringstraject voor ISO 27001 om als organisatie ook intern de zaken rond dit thema goed ingericht te hebben.”

Dienstverlening

Om klanten met cybersecurity te helpen, beschikken meerdere collega’s van Van Doren Engineers al over de certificering ISA 99/IEC 62443, een reeks normen op het gebied van cyberbeveiliging. Roger: “In projecten zoomen we in op twee elementen: technische oplossingen én het gedrag van medewerkers. Pas dan krijg je de cybersecurity echt op orde in je organisatie. Bij technische oplossingen moet je denken aan zaken zoals firewalls, virusscanners en gescheiden netwerken. Bij gedrag gaat het echt om bewustwording, dus dat mensen niet zomaar op een link in een e-mail moeten klikken en dat wachtwoorden deugdelijk worden bewaard. We gebruiken dit jaar om nog meer medewerkers op te leiden. Zo kunnen organisaties erop vertrouwen dat cybersecurity een belangrijk onderdeel is van onze dienstverlening.”

Neem gerust contact met ons op

Meer weten over cybersecurity? Of behoefte aan een advies op maat? Neem contact op met Roger Heugen via 0492 747500.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties