Brede expertise Starcker komt samen bij Menken Orlando - Van Doren Engineers

NIEUWS

Brede expertise Starcker komt samen bij Menken Orlando

Flowfirm en Van Doren Engineers werken binnen Starcker samen als één partij om bedrijven in de food- en farmaceutische industrie te voorzien van integrale, multidisciplinaire en duurzame oplossingen. In ons eerste Starcker-project verzorgen we voor Menken Orlando de engineering en realisatie van het chocoladedistributiesysteem tussen de machines en het tankenpark op de nieuwe bedrijfslocatie.

Slechts één aanspreekpunt voor technisch hoogwaardige totaaloplossingen; dat is het grote voordeel voor een klant als Menken Orlando. Juist die totale ontzorging zocht de foodspecialist bij de verhuizing van het bedrijfsonderdeel Chocoplus van het Groningse Blijham naar een meer centrale locatie in Hazerswoude. “Het distributiesysteem in de nieuwbouw uitdenken, engineeren en realiseren, inclusief de automatisering, het piping-gedeelte en de bekabeling; dat is onze rol”, vertelt projectmanager Paul van Veggel van Flowfirm. “Precies de combinatie van expertises die bij Starcker samenkomen.”

Prefabricage

In het tankenlokaal plaatsen en installeren we de tanks. Vanuit deze tanks wordt de chocolade naar de drageerafdeling gepompt. Beide afdelingen hebben wij in opdracht. Een deel van het machinepark verhuist mee van Blijham naar Hazerswoude. “Wij passen de productleidingen, persluchtleidingen, appendages en instrumentatie aan op de nieuwe situatie”, legt Paul uit. “In de engineeringsfase hebben we in Blijham een 3D-scan gemaakt van de productielijn en die scan ingeladen in een 3D-model. Ideaal om onze leidingen en bekabeling – onderdelen die we in onze werkplaats prefabriceren – in te tekenen. Het installeren is dan snel geregeld. Een ideale oplossing voor een nieuwbouwlocatie.” Eind dit jaar is de productielijn met tankenpark voor de verwerking van chocoladeproducten in bedrijf.

De rol van Starcker in dit project:

  • Engineering van het distributieproces en de hard- en softwareautomatisering.
  • Engineering van werktuigbouwkundige aspecten.
  • Leveren en monteren van rvs-productleidingen, appendages en instrumentatie.
  • Leveren en monteren van persluchtleidingen voor het distributieproces.
  • Isoleren van het leidingwerk.
  • Bekabelen en aansluiten van instrumentatie voor de besturing van het distributieproces.
  • Bouwen, plaatsen en aansluiten van de besturings- en bedieningspanelen.
  • Testen en in bedrijf stellen.

Medewerkers van Starcker I/O testen een installatie bij Menken Orlando

Neem gerust contact op

Meer weten over Van Doren Engineers? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze locaties