Vakbeurs SPS IPC DRIVES 2013: inspirerend en informatief!

Bij Van Doren Engineers lopen we graag voorop in ons vakgebied. We volgen innovaties op de voet en besteden veel aandacht aan opleidingen en kennisdeling. Ook beursbezoek in binnen- en buitenland helpt ons om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Op 26 en 27 november bezochten wij SPS IPC DRIVES in Neurenberg, een van de grootste internationale vakbeurzen op het gebied van elektrische automatisering. Hier kwamen wij in aanraking met een aantal interessante ontwikkelingen, die wij graag met u delen.

Neem gerust contact op!
Hebt u vragen over onze bevindingen? Of wilt u meer weten over een van deze onderwerpen? Neem dan gerust contact op met een van onze collega’s via 0492 – 747 500.

Uitgangsfilter frequentieregelaar

Danfoss heeft sinds anderhalf jaar een nieuw filter om het uitgaande signaal van frequentieregelaar naar motor af te vlakken. Dit voorkomt motorslijtage. Het filter is geschikt voor motors met een vermogen vanaf 90 kW.

   

Touchscreen op afstand

Een pc met touchscreen, waarbij je het beeldscherm tot wel honderd meter van de pc kunt monteren: dat is een van de noviteiten van B&R. Een slimme oplossing om grote afstanden tussen pc en machine te overbruggen.

 

Weerstand meten zonder de kabel te onderbreken

Indusol heeft een nieuw instrument ontwikkeld voor het meten van weerstand en potentiaalvereffeningsstroom. Het bijzondere hiervan is dat je de kabel niet hoeft te onderbreken. Het instrument zelf is te vergelijken met een soort stroomtang. Een baanbrekende innovatie die het meten van weerstand veel makkelijker maakt.


 

Nieuwe merken HD-wartels

Meerdere merken hebben zich gestort op de markt van wartels met Hygienic Design. Dat betekent dat Rittal niet langer de voornaamste producent is. Er zijn nu ook HD-wartels verkrijgbaar van onder meer Kaiser, Wiska en Hummel.


Compressorbesturing zonder paneel

Danfoss presenteert een compressorbesturing zonder paneel. Het gaat om de FC 103: een frequentieregelaar voor het besturen van een eenvoudige koelinstallatie. Een besturingspaneel is overbodig; alle componenten kunnen rechtstreeks op de FC 103 aangesloten worden.

 

Nieuwe PCS7-controller

Investeren met het oog op de toekomst, zonder nu te veel te betalen. Dat is het grote voordeel van Siemensí nieuwe alternatief voor de reeks PCS7-AS-controllers. De keuze van de hardware hangt niet meer af van het aantal procesobjecten (POís), aangezien de nieuwe PCS7-controller altijd zwaar genoeg is. Via een soort licentie betaal je voor het benodigde aantal POís. Het concept is nog in ontwikkeling. In 2014 lanceert Siemens een softwareoplossing waarmee het aantal POís in stappen van 100 te verhogen is.

 

Siemens LOGO! besturen via de smartphone

De smartphone kan voortaan als bedieningspaneel (HMI) voor de Siemens LOGO! fungeren. Op de website van Siemens staat een gratis applicatievoorbeeld.

 

Energiemonitor van Siemens

Siemens heeft een energiemonitormodule ontwikkeld voor het remote I/O-systeem ET200SP. Het verzamelen en verwerken van energiedata in de PLC is hiermee eenvoudiger dan ooit. De volgende data zijn beschikbaar: stroom, spanning, frequentie, vermogen, energieverbruik en cos phi. 

Snelle tiewraps

25% sneller te monteren. Met die belofte brengt Hellermann Tyton een innovatieve tiewrap op de markt. In plaats van het gebruikelijke kleine gaatje, heeft deze tiewrap een smal gedeelte om het uiteinde in te plaatsen. Veel gemakkelijker en dus sneller. Vernieuwend is ook de ‘parkeerstand’, waarin je de tiewrap steeds opnieuw kunt openen en sluiten.