HISTORIE

1955: het prille begin
De geschiedenis van Van Doren Engineers voert terug naar 1955, wanneer Jan van Doren zijn bedrijf Van Doren Elektrotechniek opricht. Terwijl hij overal in het dorp elektra aanlegt, bestiert zijn vrouw Sjaantje de bijbehorende winkel met audio, witgoed en geluidsdragers.

Groei en ontwikkeling
Vooral in de jaren 70, als in veel dorpen sporthallen en scholen van de grond komen, gaat het Van Doren Elektrotechniek voor de wind. Op het hoogtepunt telt het bedrijf zo'n 25 medewerkers. In 1978 bouwt Jan van Doren een nieuw pand aan De Vlonder, het eerste van het nieuwe bedrijventerrein in Boekel.

De volgende generatie
In 1988 nemen Cor en Marcel het bedrijf van hun ouders over. Zij besluiten zich volledig te richten op de industrie en dopen het bedrijf om tot Van Doren Engineers. In 1994 treedt jongste broer Jos toe als partner.

 

Nieuwe vestigingen

De drie broers bouwen het bedrijf verder uit en openen in 1998 een tweede vestiging, in Beringe. Vier jaar later volgt een vestiging in Waspik (later Breda). Vanwege kostenefficiency en de groeiende schaarste aan technisch personeel, wordt in 2010 een vestiging in Slowakije geopend. In 2011 volgt de vestiging in Veghel, volledig gericht op productie-ICT.

 

Andere focus, dezelfde waarden

In 2015, het jubileumjaar, telt Van Doren Engineers 225 medewerkers. En hoewel de focus is verschoven naar het verbeteren en efficiënter maken van productieprocessen, heeft het bedrijf nog altijd de ziel van weleer. Van Doren Engineers is een daadkrachtig familiebedrijf, waar we waarden als ondernemerschap, wilskracht en oplossingsgerichtheid met trots uitdragen.


"Een familiebedrijf, met kennis van hoogwaardige systemen, waar kwaliteit en klantgerichtheid en langdurige relaties....

Bekijk alle referenties

Onze klanten

Onze vestigingen

VESTIGINGEN
Boekel, Panningen, Breda, Heteren, Veghel, Nitra (SK)
T 0492 - 747500 E info@vandoren.nl